Ine Keppens – Bobooti

BOBOOTI is een organisatie waar de natuur de grootste bron van inspiratie is. Verschillende projecten waar creativiteit en vrijheid de norm is. Waar genieten een normaliteit is en waar de natuur leren kennen het doel is.

​Het leven als een feest.

​Omdat het allemaal al zo mooi is.

Bobooti is de naam van Ine’s bedrijfje waar alle verschillende projecten zoals natuurkampen, verjaardagsfeesten, lentefeesten, workshops, theaters,… onder vallen. Het is ontstaan na een jaar lange reis doorheen schoone en minder schoone delen van onze wereld. Daar ontdekte Ine de kracht om te geloven in haarzelf en hetgeen ze wil doen in haar leven. 

“Het stekkedoosje” is Ine’s nieuwste creatie. Het is een verhaal vol magisch luisterplezier, met interactief verrassingspakket. Ideaal om met het hele gezin dicht bij elkaar te kruipen, te genieten van mooie muziek en een avontuurlijk verhaal met humoristische toets! “Het Stekkedoosje” werd samen ontwikkeld met muzikant en verteller Kobe De Wouw en vormgeefster Ella Vandenbussche.

Haar producten

Onze vier pijlers

Een ambachtelijke werkwijze en een transparant productieproces zijn onze uitgangspunten. Om hieraan trouw te blijven, toetsen we elk ‘makersverhaal’ af aan vier pijlers. Op basis van deze pijlers kiezen we ervoor om een maker al dan niet te ondersteunen via het Chambrang-platform.

Persoonlijk verhaal

Tijdens haar lange rondreis raakte Ine geïnspireerd door mensen die leefden volgens hun eigen standaard, hun eigen wil en zich niets van het normale maatschappelijke aantrekken, dat is zeker niet simpel, bijna een dagelijkse strijd. Dit gaf haar het inzicht dat we onszelf zo gelukkig mogen prijzen in België geboren te zijn, waar werkelijk alles mogelijk is als je er maar in gelooft. Het grootste deel van de wereld heeft deze kans niet en juist daarom vindt ze het belangrijk om te doen en te durven. Misschien verandert dat wel iets heel klein globaal?

Met haar eerste project “Tuinavonturen” gaf Ine natuurgebonden kampjes in haar tuin, samen met haar Peruviaanse hond Boris: kampen voor avonturiers die houden van fantasie, moestuinieren, lekker eten en vooral gezellig samenzijn.

Na de “Tuin avonturen” ging de bal aan het rollen en ontstonden vele nieuwe projecten. “Het Stekkedoosje” is het nieuwste, maar zeker niet het laatste.

Traceerbaarheid

Het papier is samen met vormgeefster Ella Vandenbussche heel zorgvuldig uitgekozen en allemaal gerecycleerd. Alles is gedrukt bij een kleine drukkerij in Gent, genaamd “Zwart op wit”.

Over elk klein detail werd lang nagedacht, elk papiertje afzonderlijk behandeld. Hoe dik moet het zijn, welke kleur, hoe groot….noem maar op, uren werk, maar het resultaat daar zijn ze terecht fier op.

Liefde voor het ambacht

“Het Stekkedoosje” is ontstaan uit een liefde voor de kunst in combinatie met de noodzaak iets te creëren tijdens een periode waar cultuur verbannen werd.

Kobe De Wouw en Ine maken normaal gezien seizoensgebonden theaters voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze zitten altijd vol humor en mooie muziek, ze proberen zowel kinderen als ouders te amuseren, omdat dat vaak ook samenhangt. Wanneer iets kwalitatief goed is, kunnen ouders samen met hun kinderen genieten en juist daar worden ze wild van :).

Met ‘Het Stekkedoosje hebben ze net hetzelfde geprobeerd, een luisterverhaal met een heel simpel verhaal waar veel muziek en humor het geheel bijzonder maakt. Ine en Kobe wouden net zoals bij hun theaters een interactief gedeelte inlassen, want kinderen doen graag dingen en door dingen te doen nemen ze alles veel beter op. Op die manier kwam Ella Vandenbussche mee in het project, ze hebben samen een soort “knutselpakket” ontworpen waar de kinderen na het beluisteren van het verhaal met aan de slag kunnen.

Duurzame producten

“Het Stekkedoosje is een project waar ze zelf heel fier op zijn, het is zo zorgvuldig met heel veel tijd en liefde gemaakt. Ine, Kobe en Ella zijn er rotsvast van overtuigd dat het binnen 10 tallen jaren nog steeds kinderen en volwassenen zal betoveren en meenemen op een avontuur waar ze onder een warm dekentje van kunnen genieten. “Het Stekkedoosje” is een kleine schat op zolder, je gooit het nooit weg, je komt het tijdens een lenteschoonmaak opnieuw tegen en het neemt je weer helemaal mee, naar de magische wereld waar dieren kunnen praten en wij hen verstaan. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0