Liefde voor de ambacht

Kwaliteit begint bij liefde. Liefde voor vakmanschap. Liefde voor het pure en voor oorsprong. Liefde voor de traagheid van een gedegen maakproces. Liefde voor de stiel. Eenieder die getracht heeft om een ambacht aan te leren, weet hoeveel tijd dit vraagt. We vinden het belangrijk om dit geduld bij onze makers in de verf te zetten.

Fabian Yamberla De La Torre - Winterborn Alpaca

De kunst van het spinnen en weven van Alpaca-wol is een eeuwenoude traditie waar de Quechua-gemeenschap heel beschermend over is. Het ambacht wordt er nog steeds doorgegeven van generatie op generatie.

Het kleuren van de alpaca-wol is een specialisatie op zichzelf, aangezien alpaca-wol van nature waterafstotend is. Er wordt gekleurd zonder toevoeging van chemicaliën. Dit is niet enkel positief voor de aarde, maar ook voor de drager van de sjaals en mutsen. De wol wordt samen met natuurlijke verfstoffen gekookt. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld fijngesneden Chillkabladeren voor een groene tint, bloemen zoals Kiku voor een gele tinen, Cochenille (gedroogde en gemalen schildluis) voor de rode tinten, Nogal (walnoot) voor een bruine tint en de bladeren van K’ucho of Kinsa voor een turkoois-groene kleur. Na het verven en drogen wordt de wol handmatig in de juiste dikte gesponnen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0