Duurzame producten

Duurzaamheid gaat over bewust (ver)kopen. Wij trachten met onze makers een verhaal te creëren waar we prioriteiten stellen en keuzes maken die de duurzaamheid verhoogt. Dit omvat het product zelf, de ecologische impact, maar eveneens over de manier waarop deze gemaakt wordt. Chambrang selecteert producten waarbij de kwaliteit hoog aangeschreven staat en waar mens/dier ethisch behandeld wordt.

Fabian Yamberla De La Torre - Winterborn Alpaca

De Quechua is een inheemse gemeenschap van Zuid-Amerika. De traditie van het weven zit er in het bloed en is van generatie op generatie overgebracht. Tijdens ons verblijf konden we de productieomstandigheden aan den lijve ondervinden, we sliepen er twee weken boven de weverij. De productie wordt zeer sterk binnen de gemeenschap gehouden. De inwoners van het dorp werken in grote getale mee aan de productie en verdienen hier een eerlijk loon voor. Dagelijks, om klokslag 12u, wordt de werkdag even stil gelegd om samen te koken en te eten.

De sjaals worden voornamelijk geweven uit Alpaca-wol. Om de duurzaamheid te vergroten wordt er ook acryl toegevoegd, dit is een stof die gekenmerkt wordt door zijn sterke garen. Op zich is acryl ‘synthetisch’ en dus een pak minder duurzaam dan Alpaca-wol, anderzijds zorgt de combinatie met Alpaca-wol ervoor dat de gemiddelde levensduur van het product sterk verhoogd. Dit komt de duurzaamheid ten goede.

\

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0