Traceerbaarheid

Chambrang streeft transparantie na, door inzicht te krijgen in de productieketen van een product. Hierbij proberen we de geschiedenis van een creatie in kaart brengen en te documenteren via foto en video. Van waar komen de grondstoffen? Hoe wordt iets gefabriceerd? Welke mensen werken er aan mee? Verloopt het productieproces ethisch? Hoeveel afval wordt er geproduceerd bij het maakproces? …

Fabian Yamberla De La Torre - Winterborn Alpaca

De wol die gebruikt wordt voor de Winterborn producten is afkomstig van Alpaca’s die zich op de boerderij van Fabian’s familie in het Andesgebergte in Peru bevinden. Hier worden ook de handschoenen, mutsen en hoofdbanden geweven of gebreeën. Het weven van sjaals en poncho’s gebeurt bij Fabian in Otovalo, Ecuador.

De natuurlijke habitat van Alpaca’s is het hooggebergte van Ecuador, Peru en Chili. Ze gedijen het beste op een hoogte van 4400-5300 meter, waar een geringe luchtvochtigheidsgraad heerst. Dankzij hun vacht zijn ze bestand tegen de koudste nachten in de winter. Naargelang de dagen warmer worden valt hun vacht op natuurlijke wijze uit.

Duizenden jaren geleden werden Alpaca’s door de Inca’s gedomesticeerd vanwege hun wol-kwaliteit. De wol van een Alpaca is warmer en sterker dan dat van enig ander zoogdier. Alpacawol is tot drie maal sterker dan schapenwol. Dit heeft te maken met de structuur van de wol. Alpacawol heeft een grote hoeveelheid minuscule holle ruimtes binnen in de vezels. Door deze ruimtes is de wol erg licht en heeft het heel goede isolatie eigenschappen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0