Een ambachtelijke werkwijze en een transparant productieproces zijn onze uitgangspunten. Om hieraan trouw te blijven, toetsen we elk ‘makersverhaal’ af aan vier pijlers. Op basis van deze pijlers kiezen we ervoor om een maker al dan niet te ondersteunen via het Chambrang-platform.

Traceerbaarheid

Chambrang streeft transparantie na, door inzicht te krijgen in de productieketen van een product. Hierbij proberen we de geschiedenis van een creatie in kaart brengen en te documenteren via foto en video. Van waar komen de grondstoffen? Hoe wordt iets gefabriceerd? Welke mensen werken er aan mee? Verloopt het productieproces ethisch? Hoeveel afval wordt er geproduceerd bij het maakproces? …

Liefde voor de ambacht

Kwaliteit begint bij liefde. Liefde voor vakmanschap. Liefde voor het pure en voor oorsprong. Liefde voor de traagheid van een gedegen maakproces. Liefde voor de stiel. Eenieder die getracht heeft om een ambacht aan te leren, weet hoeveel tijd dit vraagt. We vinden het belangrijk om dit geduld bij onze makers in de verf te zetten.

Persoonlijk verhaal

Het persoonlijk verhaal van de maker achter een product is voor ons essentieel. Dit zorgt voor voeling met een creatie, waardoor je veel bewuster wordt van de waarde van een eindproduct.

Duurzame producten

Duurzaamheid gaat over bewust (ver)kopen. Wij trachten met onze makers een verhaal te creëren waar we prioriteiten stellen en keuzes maken die de duurzaamheid verhoogt. Dit omvat het product zelf, de ecologische impact, maar eveneens over de manier waarop deze gemaakt wordt. Chambrang selecteert producten waarbij de kwaliteit hoog aangeschreven staat en waar mens/dier ethisch behandeld wordt.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.  Meer info

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0